mobile_menu_on.png
mobile_search_on.png
DATO / TID:
Koncertdato:
9. juni 2022
Kl. fra::
kl. 19:00
ENTRE:
Entre:
680 (A) 630 (B) 580 (C
STED:
Sted detaljer:
Koncertsalen
Musikkens Hus

Musikkens Plads 1

9000 Aalborg


Titel:
Gladiator Live In Concert
Beskrivelse:

En musikalsk oplevelse af de helt store venter denne sommer, når vi i Musikkens Hus til juni – som det eneste sted i Danmark – blænder op for filmkoncerten Gladiator Live In Concert med Aalborg Symfoniorkester.

Det er mere end tyve år siden, at Gladiator for første gang rullede over skærmen. Siden har det oscarvindende mesterværk, som figurerer højt på IMDbs prestigefyldte liste over de 250 bedste film nogensinde, blevet set af millioner af mennesker. Nu vækkes den hæsblæsende historie om general Maximus på ny til live, når vi til sommer slår dørene op til premieren på Gladiator Live In Concert. Her vises filmen på det store lærred i Koncertsalen, mens Hans Zimmer og Lisa Gerrards grammyvindende og oscarnominerede musik fremføres live af Aalborg Symfoniorkester samt Filharmonisk Kor og skotske solist Jo Marshall – alt sammen under ledelse af Ernst van Tiel. Den verdensberømte dirigent har blandt andet stået i spidsen for Bruxelles Philharmonic i forbindelse med indspilningen af soundtracket til filmen The Artist, der ligesom Gladiator har vundet flere Oscars.

Siden 2014 har Musikkens Hus haft stor succes med afvikling af de populære filmkoncerter, som har sørget for udsolgte sale i både Danmark samt i resten af Skandinavien. I samarbejde med CineConcerts er vi i Musikkens Hus og Aalborg Symfoniorkester derfor ovenud glade for at have sikret os rettighederne til Gladiator Live In Concert, og publikum kan se frem til en uforglemmelig oplevelse, når Ridley Scotts historiske drama fra 2001 nu krydres med enestående livemusik.

Om filmen
Gladiator er instrueret af Ridley Scott (Blade Runner, Alien, The Martian, Thelma & Louise) og udgør en af historiens mest anmelderroste film. Med Russell Crowe i hovedrollen som den hævngerrige general Maximus, der kæmper for at vælte kejserens korrupte søn i Rom, vandt Gladiator hele fem Oscars, heriblandt for bedste film. Samtidig indbragte filmens musik af Hans Zimmer (The Lion King, Pirates of the Caribbean, Inception, The Dark Knight) og Lisa Gerrard (Dead Can Dance, Jane Got a Gun, Samsara) en Golden Globe ved prisuddelingen i 2001. Ud over Russell Crowe finder vi på rollelisten også oscarnominerede Joaquin Phoenix og Connie Nielsen, Derek Jacobi, Richard Harris samt Oliver Reed i sin sidste optræden.


Varighed: Ca. 180 minutter inkl. pause

Målgruppe: Fra 17 år

Filmen afspilles med engelsk tale og danske undertekster

Præsenteret af Musikkens Hus, CineConcerts, America’s Universal Brand Development og Paramount Pictures
2012 billet link betinget:
Læs cv og program (link):
NÆSTE KONCERT:
Find næst kommende klikbar:
Foto - detaljeside:
Gladiator Live In Concert
Medvirkende:

Ernst van Tiel, dirigent

Jo Marshall, solist

Filharmonisk Kor Aalborg

Aalborg Symfoniorkester


HVIS DU VIL VIDE MERE:
AAB CD:
Lån musikken på CD
AAB DVD:
Lån musikken på DVD
AAB Bøger:
Lån bøgerne om musikken
AAB Wikipedia:
AAB Bibzoom:
AAB Hjemmeside:
AAB Youtube:
Se video
AAB E-resurse:
Læs mere på Oxford Music Online

KONTAKT OS:

Aalborg Symfoniorkester

Musikkens Plads 1

9000 Aalborg

CVR: 44 40 00 14 

T: 98 13 19 55 (10-15)

E-mail: info@aalborgsymfoni.dk

youtube_icon.png
facebook_icon.png