mobile_menu_on.png
mobile_search_on.png

DATO / TID:

Koncertdato:
12. september 2024
Kl. fra::
kl. 19:30

ENTRE:

Entre:
(A) 350 (B) 290 (C) 230 / stud. og unge u. 30: 75

STED:

Sted detaljer:
Koncertsalen
Musikkens Hus
Musikkens Plads 1
9000 Aalborg
Titel:

Beethoven & Bruckner

Beskrivelse:

Fransk klaverstjerne


Aftenens solist har været her før – bl.a. i 2012, hvor han spillede Ravels G-dur klaverkoncert – ”en oplevelse langt ud over det sædvanlige”…. ”med myriader af nuanceringer i det klanglige”, skrev Nordjyskes anmelder bagefter og tilføjede, at François-Frédéric Guy i ekstranummeret viste et ”overlegent teknisk overskud, som aldrig fik lov til at dominere eller styre det musikalske udtryk”.


Nu vender den franske pianist tilbage, og denne gang er han solist i Beethovens Klaverkoncert nr. 2, der egentlig er komponistens første klaverkoncert. Det er et ungdomsværk fyldt med vitalitet og skaberkraft, som han flere år senere omarbejdede betydeligt for efterfølgende at udgive koncerten som sin anden. Den har dog bevaret sin sprudlende ungdomskraft, og man fornemmer tydeligt den unge Beethovens store begejstring for Mozart.


I 200-året for hans fødsel er Anton Bruckners Symfoni nr. 4 – Den romantiske på programmet. Den er oprindeligt komponeret i 1874, men revideret mange gange og stærkt inspireret af Wagners romantiske hovedværker, eksempelvis Lohengrin. Her er virkelig tale om musik, som skal høres i koncertsalen – lange linjer og storladne, symfoniske klangflader, der langsomt udvikler sig og folder sig ud. På dirigentpodiet står den karismatiske Anna Skryleva.


Gratis koncertintroduktion v/Jan Mygind kl. 18.30 i Intimsalen


Program

Ludvig van Beethoven: Klaverkoncert nr. 2

Pause

Anton Bruckner: Symfoni nr. 4 – Den romantiske


Medvirkende

Dirigent: Anna Skryleva

Solist: François-Frédéric Guy, klaver

Aalborg Symfoniorkester


Få rabat


Limfjords-serien

Denne koncert indgår i Limfjords-serien, som tæller otte symfoniske koncerter med internationale solister og dirigenter. Køb billet til alle otte koncerter, og få 30 pct. rabat.


Maestro-serien

Aalborg Symfoniorkester tilbyder endnu en koncert-serie med rabat, nemlig Maestro-serien, som tæller de syv koncerter, Aalborg Symfoniorkesters chefdirigent Joshua Weilerstein dirigerer i sæson 2024-25. Køb billet til alle syv koncerter, og få 40 pct. rabat. 


Læs mere om rabatter og fordele her:


2012 billet link betinget:
Læs cv og program (link):

NÆSTE KONCERT:

Find næst kommende klikbar:
Foto - detaljeside:
Beethoven & Bruckner
Medvirkende:


Foto/Video
Beethoven & Bruckner

HVIS DU VIL VIDE MERE:

AAB CD:
AAB DVD:
AAB Bøger:
AAB Wikipedia:
AAB Bibzoom:
AAB Hjemmeside:
AAB Youtube:
AAB E-resurse: