mobile_menu_on.png
mobile_search_on.png

pro_musica

OM AALBORG SYMFONIORKESTER


Et symfoniorkester er som et stort stykke maskineri med mange forskellige tandhjul, der alle er lige vigtige for at få det hele til at fungere. Uanset om det er cello-gruppen, vores regissører, vores markedsføring, messingblæserne eller noget helt femte, er alle afgørende for at orkestret fungerer optimalt. Det er vores opgave at sørge for, at Aalborg Symfoniorkester kører som en velsmurt maskine, der leverer kvalitet – hver gang.

 
Aalborg Symfoniorkesters ledelse har til opgave at skabe visioner og sætte mål for orkestret, og samtidig sørge for at rammerne man arbejder indenfor, er så optimale som overhovedet muligt – til gavn for både musikere og for vores publikum. Vi skal som landsdelsorkester leve op til en række krav fra vores bidragsyderes side, og de aftaler skal vi naturligvis overholde og hele tiden sikre så høj kunstnerisk værdi af vores koncerter som muligt.
 

Vision for Aalborg Symfoniorkester 

Det er visionen for Aalborg Symfoniorkester, at vi i nordjydernes og danskernes bevidsthed skal være kendt som et ambitiøst orkester, hvor kvaliteten altid er i højsædet. I det daglige arbejde stræber alle i orkesteret – både blandt musikerne og i administrationen – på at forbedre og dygtiggøre os på alle niveauer.

 

Vi skal være hele Nordjyllands symfoniorkester, og det stiller store krav, til både hvad og hvordan vi formidler den klassiske musik. Vi skal ses som en naturlig del af borgernes hverdag - uanset alder, geografisk placering i det nordjyske og musikalsk smag. Den symfoniske musik vil altid være vores kerneprodukt, men når vores publikum er så differentieret, er det af stor betydning, at vi iklæder den klassiske musik mange forskellige udtryksformer, så der er koncertoplevelser, der opfylder vores publikums ønsker.
 
Aalborg Symfoniorkester skal være et udadvendt orkester. For at formidle den klassiske musik til så mange som muligt, er vi nødt til, dels aktivt at invitere folk indenfor til de koncertoplevelser vi tilbyder, men også til at tage den klassiske musik med ud og møde folk i andre sammenhænge, end de er vant til at se et symfoniorkester i.
 

Mærk magien ved klassisk musik

Den klassiske musik vækker store følelser i mennesker – uanset, hvor man støder på den. Når man mærker musikkens magi helt ind i sin sjæl, opstår der en smuk og dyb relation mellem musikken og mennesket, der skaber et mindeværdigt øjeblik og efterlader et varigt indtryk. Det er disse magiske øjeblikke, som vi i Aalborg Symfoniorkester stræber efter at give til publikum, hver eneste gang vi optræder.
 
Intet kan som musikken formidle følelser – fra den boblende glæde, til det afgrundsdybe vemod, den brusende vrede, det smertelige afsavn og det livsbekræftende håb. Når du hører Aalborg Symfoniorkester og lukker musikken ind, tør vi godt garantere dig, at du går derfra med en kæmpe oplevelse og en følelse af, at musikkens magi har berørt dit inderste.
 
Vi håber derfor på, at kunne byde dig velkommen til kommende magiske oplevelser!

Koncertprogrammer 
Klik HER og se Aalborg Symfoniorkesters tidligere koncertprogrammer og sæsonprogrammer.


Lyt til udvalgte koncerter med Aalborg Symfoniorkester sendt på P2

P2 Prisen 2019

Joseph Calleja og Aalborg Symfoniorkester, december 2018

Orgelkoncert  med Aalborg Symfoniorkester, november 2015