mobile_menu_on.png
mobile_search_on.png

DATO / TID:

Koncertdato:
14. juni 2024
Kl. fra::
kl. 19:30

ENTRE:

Entre:
Enhedspris 380 kr. /Studerende 200 kr.

STED:

Sted detaljer:
Koncertsalen
Musikkens Hus
Musikkens Plads 1
9000 Aalborg
Titel:

Jazz at the Symphony - Annas sang

Beskrivelse:

Aalborg Symfoniorkester & Musikkens Hus præsenterer Benjamin Koppels bogkoncert Annas sang i stort orkesterformat.

Benjamin Koppels debutroman Annas sang er en bog fyldt med musik, så hvad er mere nærliggende end at inddrage et helt symfoniorkester i denne fantastiske fortælling. Det sker ved en bogkoncert i Musikkens Hus i Aalborg til februar næste år. Foruden Aalborg Symfoniorkester medvirker også Benjamin Koppel Quartet, sangerinden Frederikke Vedel og ingen ringere end Susse Wold, der læser uddrag af bogen. Aalborg er det eneste sted, denne bogkoncert med både jazzband og symfoniorkester finder sted.

 

Familiekrøniken Annas sang, der bygger på Koppelsgrandtante Annas næsten 100-årige liv, har taget både læsere og anmeldere medstorm. Samtidig med bogen udkom også ni sange inspireret af Annas liv. AndersKoppel stod bag strygerarrangementerne på albummet, og han har også arrangeretmusikken for et helt symfoniorkester til denne koncert. Dirigent NikolajBøgelund Pedersen samler alle trådene denne magiske aften.

 

Musikken

Benjamin og Annas mangesamtaler inspirerede ikke bare til romanen Annas sang, men også til etmusikalsk værk Annas Dollhouse, hvor Benjamin har videregivethistorierne til sangerinde og tekstforfatter Cæcilie Norby, der har poetiseretAnnas fortællinger og sat tekst til Benjamins sangcyklus, der består af de nisange, som udkom samtidig med bogen.

 

Under Copenhagen JazzFestival 2022 blev Annas Sang fortolket af sangerinde og musicalstjerneFrederikke Vedel, som også denne aften i Aalborg vil føre os ind i Annasverden, akkompagneret af Benjamin Koppel Quartet og Aalborg Symfoniorkester.

 

Bogen

Benjamin Koppels debutroman har rørt læsere over helelandet, og tidligere på året modtog bogen - indlæst af Iben Hjejle - prisen somÅrets roman ved Mofibo Awards.

 

Bogen er en familiekrønike,der i høj grad bygger på Benjamin Koppels tante Annas vanskelige og dramatiskeliv, som hun nåede at fortælle ham om i en række samtaler i sine sidste leveår.I bogen hedder hun Hannah Koppelman, og hun vokser op i København i en jødiskemigrantfamilie med en drøm om at blive musiker som sine fire brødre. Hunbliver optaget på konservatoriet og forelsker sig idealisten Aksel. Men i denjødiske familie er slægtens ære og de stolte traditioner afgørende, ogforældrene forventer, at Hannah gifter sig med en mand af en fin, franskfamilie.

 

Annas historie er enmedrivende fortælling om pligt, social kontrol, ensomhed, forfølgelse og krig,men også om kunst, ukueligt livsmod og den alt-overvindende kærlighed - ogsåden til musikken.

 

2012 billet link betinget:
Læs cv og program (link):

NÆSTE KONCERT:

Find næst kommende klikbar:
Foto - detaljeside:
Jazz at the Symphony - Annas sang
Medvirkende:

Medvirkende: 

Susse Wold, fortæller

Frederikke Vedel, vokal

Søren Møller, piano

Morten Ramsbøl, bas

Benjamin Koppel, saxofon

Morten Lund, trommer

Dirigent: Nikolaj Bøgelund Pedersen

Aalborg Symfoniorkester

Foto/Video

HVIS DU VIL VIDE MERE:

AAB CD:
AAB DVD:
AAB Bøger:
AAB Wikipedia:
AAB Bibzoom:
AAB Hjemmeside:
AAB Youtube:
AAB E-resurse: