mobile_menu_on.png
mobile_search_on.png

DATO / TID:

Koncertdato:
25. april 2024
Kl. fra::
kl. 19:30

ENTRE:

Entre:
(A) 350 (B) 290 (C) 230 / stud. og unge u. 30: 50

STED:

Sted detaljer:
Koncertsalen
Musikkens Hus
Musikkens Plads 1
9000 Aalborg
Titel:

Schumann & Rimskij-Korsakov

Beskrivelse:

OBS: Programændring

Aftenens solist, Marianna Shirinyan, er desværre blevet syg, men det er med meget kort varsel lykkedes at finde en værdig erstatning.

Claire Huangci er nu solist i Clara Schumanns Klaverkoncert.


Program

Missy Mazzoli: Sinfonia (for Orbiting Spheres)

Clara Schumann; Klaverkoncert, op. 7

--

Nikolai Rimskij-Korsakov: Sheherazade


Medvirkende

Dirigent: Elena Schwarz

Solist: Claire Huangci, klaver

Aalborg Symfoniorkester


Sanselige og florlette værker


Den amerikanske komponist Mazzoli har skrevet flere operaer, blandt andet et bestillingsværk til den norske nationalopera og Breaking the Waves baseret på Lars von Triers film af samme navn. Denne aften gælder det hendes Sinfonia (for Orbiting Spheres) fra 2013. Her sender hun toner ud i sfæren, lader dem sno sig om hinanden, inden de sendes tilbage i transformeret form.


Endnu en kvindelig komponist er på programmet – et klavertalent ud over det sædvanlige. Clara Schumann var bare 14 år og nærmest forud for sin tid, da hun komponerede sin klaverkoncert, som på mange måder synes at foregribe Brahms – hans måde at smelte solist og orkester tæt sammen på, lige som værket også rummer elementer af Chopins drømmende klarhed. 

 

Koncerten slutter med en russisk mester ud i orkestrering og lysende tone-maleri. Rimskij-Korsakov tager os med på en eksotisk rejse til Orienten og 1001 nats eventyr, som han dygtigt indfanger i musikken, der emmer af sanselighed og romantik.


Gratis koncertintroduktion v/Jan Mygind kl. 18.30


Mere om Claire Huangci


Den amerikanske pianist Claire Huangci, fascinerer konstant publikum med sin "strålende virtuositet, kunstneriske følsomhed, skarpe interaktive sans og subtile auditive dramaturgi" (Salzburger Nachrichten).


Hun er kendt for sin ukuelige nysgerrighed og udforsker til stadighed et nyt repertoire og spiller alt fra Bach og Scarlatti via tysk og russisk romantik til Bernstein, Gulda, Gershwin og Corigliano.


Claire Huangci begyndte sin internationale karriere i en alder af bare ni år med koncertoptrædener og deltog i konkurrencer – og vandt flere. Efter at have studeret hos Eleanor Sokoloff og Gary Graffman ved Curtis Institute of Music i Philadelphia, flyttede hun i 2007 til Tyskland for at gennemføre yderligere studier hos Arie Vardi på Hannover Musikhochschule, hvorfra hun dimitterede med udmærkelse i 2016.


Tidligt i sin karriere skilte hun sig ud som en udtryksfuld fortolker af Chopin og vandt førstepriser ved den europæiske Chopin-konkurrence og US National Chopin-konkurrence i 2009 og 2010. Hun var også den yngste deltager til at vinde andenpræmien ved den internationale ARD-musikkonkurrence i 2011. I 2019 blev Claire tildelt hovedprisen på Chambre Orchestre de Paris Play-Direct akademiet, ledet af Lars Vogt.


I såvel solo-recitals og med internationale orkestre har Claire Huangci optrådt i nogle af de mest prestigefyldte koncerthuset som Carnegie Hall, Suntory Hall Tokyo, NCPA Beijing, Paris Philharmonie, Hamburg Elbphilharmonie, Berlin Philharmonie, Wien Konzerthaus, Salzburg Festspielhaus og Budapest Franz Liszt Akademie.


Hun er en kær gæst på kendte festivaler, herunder Lucerne Festival, Rheingau Musik Festival og Klavier Festival Ruhr. Hun arbejder jævnligt sammen med orkestre som Mozarteumorchester Salzburg, Stuttgart Radio Symphony Orchestra, Tonhalle-Orchester Zurich, ORF Radio Orchester Vienna, Deutsche Radio Philharmonie, München Kammerorkester og Iceland Symphony Orchestra.


Bliv totalabonnent eller koncertpakkeholder og få rabat

Denne koncert indgår i serien af 13 symfoniske koncerter i sæson 2023-2024, hvortil du kan opnå rabat ved at købe billet til flere eller alle koncerter.

Bliv totalabonnent og få 40 % rabat

Rabatten opnås ved at købe billet til samtlige 13 koncerter.

Bliv koncertpakkeholder og få 25 pct. rabat

Køb billet til mindst 5 af de 13 udvalgte symfonikoncerter, og få 25 pct. rabat. Ønsker du at tilkøbe flere koncerter blandt de 13 senere på sæsonen, får du også rabat på disse.

Læs mere om fordele, og se listen over koncerterne her
2012 billet link betinget:
Læs cv og program (link):

NÆSTE KONCERT:

Find næst kommende klikbar:
Foto - detaljeside:
Schumann & Rimskij-Korsakov
Medvirkende:

Foto: Mateusz Zahora


Foto/Video

HVIS DU VIL VIDE MERE:

AAB CD:
Lån musikken på CD
AAB DVD:
AAB Bøger:
Lån bøgerne om musikken
AAB Wikipedia:
Se udsendelser på Medici.tv
AAB Bibzoom:
AAB Hjemmeside:
AAB Youtube:
Se video
AAB E-resurse:
Læs mere på Oxford Music Online