mobile_menu_on.png
mobile_search_on.png
Navn:

Else Marie Tolbøll

Job:
Violin
Personprofil:
Fødselsår: 1976
Hjemland: Danmark

Hvordan kom du i gang med at spille musik, og hvorfor faldt valget på netop dit violinen?
Min far havde en gammel violin hængende på væggen, som jeg som 4-årig prøvede at spille på. Den var, på grund af min størrelse, vendt som en cello. Mit højeste ønske gik i opfyldelse, da jeg som 6-årig fik lov at få min egen lille 1/4 violin, og jeg begyndte at få undervisning hos den lokale violinlærer i Silkeborg, Aage Steen Madsen.

Hvor har du studeret og sidenhen arbejdet, inden du kom til Aalborg Symfoniorkester?
1995-2000 studerede jeg på Det Jyske Musikkonservatorium hos violinprofessor Tutter Givskov. I efteråret 2000 arbejdede jeg som assistent i Sønderjyllands Symfoniorkester, inden jeg i foråret 2001 blev ansat i Aalborg Symfoniorkester.

Hvad er din største musikalske oplevelse?
Jeg har rigtig mange dejlige musikalske oplevelser i bagagen, men skal jeg fremhæve én, må det være Aalborg Symfoniorkesters sommerkoncerter 2002 med Povl Dissing som solist. De står for mig som ganske særligt stemningsfulde.

Hvad er dit eget favorit-musikstykke, og hvorfor?
Der findes jo uendelig meget dejlig musik, og ved siden af mit job i orkestret holder jeg utrolig meget af at spille barokmusik på original-instrumenter.

Når du ikke spiller musik, hvad holder du så af at bruge din tid på?
Min fritid bruger jeg hovedsageligt sammen med mine tre dejlige døtre - og desuden holder jeg af at løbe - meget gerne hurtigt:) Jeg har bl.a. vundet 9 km distancen ved Limfjordsløbet 2011 i tiden 38,33 min.
Stort foto: