mobile_menu_on.png
mobile_search_on.png
Navn:

Mette Marie Matthiesen

Job:
Violin
Personprofil:
Fødselsår: 1972
Hjemland: Danmark

Hvordan kom du i gang med at spille og hvorfor faldt valget netop på violinen?
Jeg så en lille violin i et butiksvindue, da jeg var fire-fem år, og så var jeg solgt. Min mor var også violinist, så jeg har, fra jeg lå i liften, været med rundt, når hun har spillet. Min mor begyndte at undervise efter Suzuki-metoden i Fredericia, Herning og Kolding, og jeg startede med at spille hos hende, da jeg var fem år.

Hvor har du studeret og sidenhen arbejdet, inden du kom til Aalborg Symfoniorkester?
Da jeg var 11, skiftede jeg lærer til Marianne Grandvig (Odense Symfoniorkester). Jeg kom på Musikalsk Grundkursus i Kolding 1989, hvor jeg havde Henrik Guldbrandt som violinlærer. I 1991 kom jeg på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor jeg havde professor Tutter Givskov. I 1996 tog jeg diplomeksamen, og derefter studerede jeg et år i London hos David Takeno og Simon Fischer. I august 1997 fik jeg en kontrakt i Aalborg Symfoniorkester, og i foråret 1998 vandt jeg en tuttiviolin-stilling samme sted. Jeg har haft studieorlov nogle gange fra orkesteret, hvor jeg har været i Norge og studere hos Terje Moe Hansen, har fået timer i København hos koncertmester Johannes Søe Hansen og haft et studieophold hos Milan Vitek i Oberlin i Ohio, USA.

Hvad er din største musikalske oplevelse?
Jeg husker en operaforestilling, som jeg var til, da jeg var ca. 12 år, som gjorde et særligt indtryk på mig. Det var Madame Butterfly med Den Jyske Opera og Århus Symfoniorkester. Jeg græd som pisket under hele sidste akt. Jeg syntes, (og synes stadig) at musikken var så rørende, at jeg købte operaen på plade og hørte den utallige gange.
En anden stor oplevelse var, da jeg som 13-14årig fik et par billetter af min lærer Marianne Granvig: Gidon Kremer spillede Sibelius violinkoncert sammen med Odense Symfoniorkester, og siden dengang har jeg altid holdt utrolig meget af den koncert.

Hvad er dit eget favorit-musikstykke, og hvorfor?
Et af mine favoritstykker er Brahms’ violinkoncert. Jeg har hørt den live med forskellige kunstnere bl.a. med Anne-Sophie Mutter, men min ynglingsindspilning er med David Oistraik. Jeg holder også utrolig meget af Mozarts musik – måske særligt af hans Adagio i E dur for violin og orkester. Af orkesterværker holder jeg meget af Beethovens 6. Symfoni. Efter vores Wagner-konkurrence, er jeg også blevet meget glad for hans operaer.

Når du ikke spiller musik, hvad holder du så af at bruge din tid på?
Jeg bruger meget af min tid på at læse bøger - jeg mødes en gang om måneden i en læseklub, hvor vi så diskuterer månedens bog.
Jeg får også sangundervisning, som jeg får en del sjov ud af. Jeg holder også meget af at rejse og se nye spændende steder.
Stort foto: