mobile_menu_on.png
mobile_search_on.png
Navn:

Christina J.G. Rudan

Job:
Violin
Personprofil:
Fødselsår: 1968
Hjemland: Danmark

1. Hvordan kom du i gang med at spille musik, og hvorfor faldt valget på netop violinen?
Jeg spillede klaver, fra jeg var 7 år, og startede på violinen som 13-årig. Jeg havde arvet min morfars violin - Han var landmand, men spillede hver dag. Jeg fik undervisning af Daniel Marinescu på Holstebro Musikskole, og han var en fantastisk og inspirerende lærer. Efter 1 år på musikskolen, blev jeg optaget på Musikalsk Grundkursus.

2. Hvor har du studeret og sidenhen arbejdet, inden du kom til Aalborg Symfoniorkester?
Jeg tog diplomeksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Peder Elbæk. Sidenhen studerede jeg hos Marta Libelova og havde desuden studieophold i New York og Prag. Jeg har desuden deltaget i mesterkurser i Piteå og Nice. Jeg har assisteret i Underholdningsorkestret, Sjællands Symfoniorkester og Sønderjyllands Symfoniorkester og har arbejdet i et halvt år som distriktsmusiker i Vesterådalen i Nordnorge. I 1998 blev jeg fastansat i Aalborg Symfoniorkester, og udover at spille her spiller jeg i Trio Leonora med Karen Kjelds og Kirsten Martinsen og i Nordjysk Salontrio med Ib Buchholtz og Kirsten Martinsen.

3. Hvad er din største musikalske oplevelse?
Tryllefløjten i Prag og Romeo og Julie med New York City Ballet - Fantastiske forestillinger jeg hørte/så flere gange.

4. Hvad er dit eget favorit-musikstykke, og hvorfor?
Mozarts operaer, Prokofievs Romeo og Julie og Brahms' klavertrioer er noget af min yndlingsmusik. Nyder også at høre andre musikgenrer. At spille koncerten med Sting var en kæmpe oplevelse!

5. Når du ikke spiller musik, hvad holder du så af at bruge din tid på?
Jeg nyder min fritid sammen med min familie (mand og 3 børn) og holder af at være sammen med resten af vores familie, som vi har tæt på.
Jeg holder også meget af venindemiddage, shopping, læse en god bog og stepaerobic (i nævnte rækkefølge!)
Stort foto: