mobile_menu_on.png
mobile_search_on.png
Navn:

Erik Sandberg

Job:
Horn
Personprofil:
Fødselsår: 1974
Hjemland: Sverige

Hvordan kom du igang med at spille musik, og hvorfor faldt valget på netop horn?
Jeg begyndte at spille valdhorn, da jeg var ni år gammel. Egentlig ville jeg hellere spille basun eller trompet, men min far syntes, at jeg skulle prøve valdhorn, fordi det var meget smukkere og mere sjældent. Jeg anede overhovedet ikke, hvad et horn var, men efter et par år kunne jeg til min fars skræk blæse meget kraftigere end hele det øvrige skoleorkester, så det var nok det rigtige valg.

Hvor har du studeret og sidenhen arbejdet, inden du kom til Aalborg Symfoniorkester?
Efter to års studier hos Pär Enblom, hornist i Helsingborgs Symfoniorkester, tog jeg til Musikhögskolan i Malmø, hvor jeg fik undervisning af Thomas Kjelldén. I en periode var jeg udvekslingsstudent i Wien og studerede for Roland Berger. Før jeg kom til Aalborg i 2008, arbejdede jeg først i DR UnderholdningsOrkestret og siden i Ensemble MidtVest i Herning.

Hvad er din største musikalske oplevelse?
Jeg plejer faktisk at få større oplevelser af at lytte til musik, end at spille selv, fordi jeg ikke behøver koncentrere mig om min egen stemme, men kan nyde helheden “udefra”. Da jeg studerede i Wien gik jeg f.eks. i Staatsoper næsten hver aften og fik mange uforglemmelige indtryk (jeg er opera-fan). Men alt det jeg spiller selv bidrager til at forme mig som musiker; hver dag kommer der nye ting, og efterhånden bliver de store oplevelser så mange at jeg næsten ikke kan besvare spørgsmålet... Det jeg husker bedst, er de gange jeg trådt in i en helt ny og fremmed verden, som f.eks. da jeg spillede sammen med jazzpianisten Carsten Dahl, prøvede at lære noget jødisk og arabisk musik med oboisten Henrik Goldschmidt, eller dengang jeg udførte en hanekamp-dans-hornimprovisation sammen med et balinesisk gamelan-orkester.

Hvad er dit eget favorit-musikstykke, og hvorfor?
Sarabande fra Bachs franske suite nr. 5, BWV 816, fordi det er det eneste klaverstykke, jeg næsten kan spille.

Når du ikke spiller musik, hvad holder du så af at bruge din tid på?
Læse, svømme, lytte til musik, komponere, undervise i musik.
Stort foto: