mobile_menu_on.png
mobile_search_on.png
Navn:

Jaroslaw Nierychlo

Job:
Violin
Personprofil:
Fødselsår: 1984
Hjemland: Polen

Hvordan kom du i gang med at spille musik og hvorfor faldt valget på netop violinen?
Jeg kommer fra en musikalsk familie. Min mor spiller violin ligesom jeg, og både min far og søster spiller bratsch. Som barn troede jeg derfor, at alle mennesker var musikere. Senere fandt jeg ud af, at det selvfølgelig ikke var rigtigt, men jeg kan ikke forestille mig min fremtid uden musik. Mit valg af instrument faldt meget tidligt på violinen.

Hvor har du studeret og sidenhen arbejdet, inden du kom til Aalborg Symfoniorkester?
Jeg tog min eksamen fra Bacewicz Musikakademi i Lodz i Polen i 2008, hvor jeg fik undervisning af professor Izabela Ceglinska. Mens jeg studerede, arbejdede jeg sammen med den polske kammeropera, Plock Symfoniorkester og sammen med mine venner startede jeg en strygekvartet, og vi spillede mange gode koncerter sammen. I løbet af det sidste år af mine studier blev jeg ansat i 1.violin-sektionen ved operahuset i Lodz, og der arbejdede jeg uafbrudt indtil slutningen af 2009, hvor jeg flyttede til Danmark.

Hvad er din største musikalske oplevelse?
Min største musikalske oplevelse, som jeg aldrig vil glemme, var at spille for pave Johannes Paul II med strygeorkesteret i Rom i 2002.

Hvad er dit eget favorit-musikstykke og hvorfor?
Når jeg tænker på mine favorit-musikstykker, bliver jeg altid sentimental omkring polske komponister. Dem jeg sætter størst pris på er f.eks. Karol Szymanowski og Grazyna Bacewicz’ kompositioner for violin, men jeg synes at Mieczyslaw Karlowich’ violinkoncert er den, der står mit hjerte nærmest.

Når du ikke spiller musik, hvad holder du så af at bruge din tid på?
Når jeg ikke spiller musik, nyder jeg at slappe af med et godt glas vin sammen med min skønne kone. Jeg er også stor fan af videospil.
Stort foto: