mobile_menu_on.png
mobile_search_on.png
Navn:

Jette Rosendal

Job:
Violin
Personprofil:
Fødselsår: 1973
Hjemland: Danmark

Hvordan kom du i gang med at spille musik, og hvorfor faldt valget på netop violinen?

Jeg begyndte at spille klaver som 6-årig. Vi havde et klaver derhjemme og min mor spillede lidt, så det var naturligt, at jeg begyndte at spille. Jeg var meget interesseret i musik, og var da også en tur omkring skolens Brass Band, hvor jeg spillede cornet i en årrække, før valget endelig faldt på violinen. Det gjorde det nok, fordi min farmor spillede lidt violin. Det lød dejligt, syntes jeg, og det ville jeg også kunne! For mig vandt violinen hurtigt over både cornetten og klaveret – det føltes som min lyd, tror jeg.

Hvor har du studeret og sidenhen arbejdet, inden du kom til Aalborg Symfoniorkester?
Jeg har studeret på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor jeg fik undervisning af Tutter Givskov. Jeg tog diplomeksamen i 1999. Sideløbende og efterfølgende studerede jeg også klassisk sang og har også både diplomeksamen samt solistklasse i sang. Jeg har arbejdet freelance som både sanger og violinist, indtil jeg i 2008 bestluttede mig for at gå til konkurrence i Aalborg Symfoniorkester, hvor jeg var heldig at vinde en plads.

Hvad er din største musikalske oplevelse?
Der har været rigtig mange store musikalske oplevelser, men en af dem jeg tænker på først, er en Messias opførelse i Haderslev Domkirke for omkring 10 år siden med Lars Ulrik Mortensen som dirigent og cembalist, hvor alle vi medvirkende spillede med stor gejst og indlevelse, og det hele bare gik op i en større enhed.

Hvad er dit eget favorit-musikstykke, og hvorfor?
Jeg har altså mange! Jeg elsker Händels Messias, Händels opera Alcina, Carl Nielsens 2. symfoni, Brahms 4. symfoni. Richard Strauss' sange. Jeg har en stor kærlighed til Barokmusikken, og her er bl.a. Purcell en af favoritterne. Generelt elsker jeg vist bare gode melodier!

Når du ikke spiller musik, hvad holder du så af at bruge din tid på?
I min fritid er jeg zumbainstruktør i det lokale fitnesscenter og kirkesanger i Nr. Galten kirke. Jeg har flere små ensembler, jeg synger koncerter med. Og så nyder jeg min familie. Jeg er gift med Søren (IT udvikler) og sammen har vi to børn, Ellen og Erik. Jeg har også min egen hjemmeside, www.jetterosendal.dk
Stort foto: